• Úspěchy studentů v soutěžích Best in English a Juvenes Translatores

      • 22.12.2023 09:27
      • Tento týden proběhlo na našem gymnáziu vyhlášení výsledků soutěže Best in English, která se uskutečnila 16.11. 2023.
      • Best in English je mezinárodní soutěž, ve které je hlavní výhrou dvoutýdenní pobyt v Kanadě. Studenti prokazují své znalosti anglického jazyka tím, že v časovém limitu 60 minut vyplňují tři části online testu – poslech, čtení a gramatiku  –  na úrovni B2-C1.
        Výsledky nejlepších deseti studentů se započítávají do průměrného výsledku škol, které potom soupeří i mezi sebou. Letos se díky našim studentům umístila naše škola na krásném 2. místě v Pardubickém kraji (z 15 škol), 30. místě v České republice (z 292 škol) a 96. místě na světě (ze 702 škol).
        Nejlepší tři studenti našeho gymnázia: Eva Šurýnová ze 4.A se 114,5 body, Jakub Pirkl ze 3.A se 112 body a Oliver Srnský ze 4.A se 110,5 body, přičemž maximální počet bodů byl 126.
        Začátkem prosince měli studenti možnost si vyzkoušet i své překladatelské schopnosti v soutěži Juvenes Translatores, kdy během dvou hodin překládali text o umělé inteligenci z angličtiny do češtiny. Nejlepší dva překlady, od Jakuba Pirkla a Kateřiny Prachařové, jsme poslali Evropské komisi do Prahy, kde budou soutěžit v českém kole spolu s překlady ostatních studentů z České republiky.
        Jsme rádi, že úroveň angličtiny na naší škole je vysoká, a každoroční úspěchy našich studentů nás velmi těší.
        Mgr. Kateřina Šilarová

      • Zpět na seznam článků