• Exkurze primy na balet do divadla Reduta v Brně

      • 20.01.2024 16:12
      • Ve středu ráno 17. ledna 2024 jsme se spolu s žáky třídy primy vypravili na plánovanou hudební exkurzi do Brna.
      • Kromě exkurze do tanečně hudebního světa (Balet NdB: Tma / Královská večeře / Symfonie č. 7 Allegretto) jsme chtěli dětem nabídnout i nějaký ten zážitek navíc. Po domluvě s žáky jsme jako druhou aktivitu zvolili Jump Park Brno a takovým malým bonusem byl naplánován volný čas v Galerii Vaňkovka. Ten nám časově vyšel dokonce dvakrát, a to jak na začátku dne, tak i na jeho konci. Žáci se zde měli možnost ohřát, najíst, či si něco pěkného koupit.
        Za nás pedagogy celý den hodnotíme jako velice pěkný, přínosný a třídu primy moc chválíme, jelikož celý den proběhl bez problémů a všichni jsme si ho báječně užili.
        Zde přidáváme nějaké komentáře samotných žáků ze třídy primánů:
        „ Ráno ve Vaňkovce bylo skvělé. Nejradši bych tam zůstala déle, ale ten balet bych prošvihnout nechtěla. Ve Vaňkovce byla spousta obchodů, pizza byla vynikající. Balet mě taky celkem zaujal a nejvíce se mi z těch tří částí líbila asi Královská večeře. Byla zajímavá jak baletně, tak herecky. Po baletu jsme jeli do Jump arény a v té jsme si to také užili. Škoda, že jsme tam byli jenom hodinu. Obdivuju paní učitelky, které to s námi vydržely. Výlet jsem si moc užila.“
        „Ráno se mi vstávat moc nechtělo, ale věděla jsem, že jedeme do Brna. Ve vlaku jsem seděla u okna. Byla nádherná obloha s vycházejícím sluncem. Po příjezdu do Brna jsme šli do Galerie Vaňkova. Nevěděli jsme, kde co je, tak jsme bloudili. Potom jsme šli do divadla. První balet se mi moc nelíbil, druhé představení bylo hodně dramatické a bylo asi nejlepší. Třetí mě také moc nezaujalo. Jump Park nejlepší část dne! Zkusila jsem úplně všechno. Nejlepší byli molitanové kostky. Po Jump Parku jsem byla vyřízená a nadšená. Ve vlaku to byla sranda. Celý den jsem si moc užila. Byl to jeden z nejlepších dnů mého života“.
        Pokud by vás zajímal program a o čem bylo představení, zde odkaz.
        https://www.ndbrno.cz/balet/balet-ndb-2-program-3/
        Žákům primy děkuji za jejich komentáře, u kterých jsme se i my učitelky ze srdce zasmály a dojaly zároveň. Bylo fajn, že se výletu mohla účastnit třída v plném počtu a moc děkujeme všem rodičům za podporu.
        Těšíme se zase někdy příště.
        Mgr. Michaela Shánělová, Mgr. Alice Kutnarová

      • Zpět na seznam článků