• Studenti semináře finanční gramotnosti přednášeli veřejnosti

      • 19.01.2024 10:35
      • Netradiční úkol dostali studenti maturitního ročníku navštěvující seminář finanční gramotnosti.
      • V rámci projektu zadaného na hodinách si připravili přednášky na témata související se seminářem. Aby pro ně tyto přednášky byly výzvou, nepřednášeli svým spolužákům, ale úplně jinému publiku.
        Jedna skupina se před Vánocemi vydala na Základní školu Javornického a svou přednášku zacílila na žáky prvního stupně. Představila jim během své přednášky zábavnou formou základy finanční gramotnosti. Řeč byla o penězích, bankách nebo třeba běžných i spořicích účtech. Druhá skupina měla úkol ještě složitější.
        V půlce ledna se vydali do domova seniorů říci našim nejstarším spoluobčanům o finančních podvodech cílených právě na jejich věkovou skupinu. Osvětlili jim, jak fungují podvody prováděné přes SMS, telefonáty nebo internet. Taky jim ukázali, jaká rizika mají telefonické soutěžní pořady v televizi. Obě skupiny měly za úkol nejenom připravit kompletně celou přednášku, informace v ní správně zacílit a uzpůsobit publiku, podstatné bylo i domluvit místo, kde se jejich projekt uskuteční, termín a vše praktické, aby přednáška mohla proběhnout. Všichni studenti tento úkol zvládli a odnesli si tak nejenom krásnou známku ze semináře, ale především podstatné životní zkušenosti. Nezbývá tedy nic jiného než jim pogratulovat k jejich skvělým výkonům.

        Mgr. Vanda Staňková

      • Zpět na seznam článků