• Dlouhodobá návštěva z Kanárských ostrovů, soutěž ve španělském jazyce

      • 04.02.2023 15:07
      • Do nového pololetí máme dvě aktuality.
      • Na 6 týdnů k nám  3. 2. 23 přiletěla 2 děvčata v doprovodu svého učitele z kanárské La Palmy. Jedná se o tzv. dlouhodobou mobilitu studentů. Děvčata stráví čas v hostitelských rodinách a samozřejmě také u nás na GVM. Jejich učitel se za pár dní navrátí zpět na svůj ostrov, zatímco slečny se zapojí do hodin španělštiny, kde budeme vzájemně sdílet poznatky a seznamovat se s kulturou a rozdílností života u nás a ve Španělsku. Většina studentů VG i někteří mladší budou mít možnost vzájemné interakce i v hodinách angličtiny.
        Naše dvě studentky z 1. A Nikča a Bára dostanou podobnou zkušenost na podzim příštího školního roku, kdy poletí na 6 týdnů navštívit partnerskou školu na ostrov La Palma a budou ubytované právě u rodin našich návštěvnic.

        Během měsíce ledna proběhla soutěž ve španělštině ve dvou kategoriích. Studenti se do ústního kola nominovali poslechem a následně byli pozváni na rozhovor s komisí podle daných témat. Konkurence byla veliká a máme z předvedených výkonů upřímnou radost. Po těžkém rozhodování jsme ocenili tyto studenty. Postupujícím držíme palce 27. 3. 23 v krajském kole v Pardubicích.
        Kategorie I. (do 3 let studia špj): 1. Nina Dudková 1. A, 2. Eliška Trnková 1. A, 3. Patricie Vítková kvarta
        Kategorie II. (nad 3 roky studia špj): 1. Dominika Wimmerová 3. A, 2. Jan Skalický 2. A, 3. Nela Kouřímová a Lucie Zemanová 3. A
        Komise španělského jazyka: Mgr. Kouřímová a Mgr. Holická

      • Zpět na seznam článků