• Oživení výuky španělštiny

      • 16.12.2022 11:02
      • V hodinách španělštiny se rozhodně nenudíme. Vedle projektů Erasmus+ a etwinning, na kterých pracujeme průběžně a pravidelně, si občas zpestříme výuku i jinak.
      • Například zveme do hodin dobrovolníky nebo pořádáme exkurze s cílem poznat více o španělštině a kultuře španělsky mluvících zemí.  V měsících listopad a prosinec tohoto roku proběhlo hned několik akcí.
        Návštěva v hodinách:
        Do hodin k nám pravidelně již několik let docházejí dobrovolníci z Mikáda. Středisko volného času Mikádo spolupracuje s EVS, což je evropská dobrovolnická služba, která nabízí mladým lidem mobility v rámci EU. Momentálně jsou ve Vysokém Mýtě dvě dobrovolnice, Lara z Portugalska a Mercé ze Španělska. Obě slečny si připravily zajímavé prezentace a interaktivní program pro naše studenty. Program probíhá kombinovaně ve španělštině a angličtině podle pokročilosti studentů španělštiny. 
        Exkurze:
        Španělštináři z 1A a 2A se v prosinci vydali na exkurzi do Prahy. Cílem byla komentovaná prohlídka v Instituto Cervantes, kde studenti konverzovali ve španělštině, zasoutěžili si v týmech dozvěděli se spoustu zajímavých věcí o kultuře a známých osobnostech a měli možnost strávit nějaký čas v knihovně Carlose Fuentese. Odpoledne jsme zamířili do „Dance studio“, kde pro nás byl připravený workshop tance.  Ke kultuře jižní a střední Ameriky neodmyslitelně patří tanec a v poslední době si velmi získává na oblibě   Reggaeton, kde se mísí prvky reggae a dancehall se styly typickými pro Latinskou Ameriku, jako jsou bomba, plena, salsa, merengue, latin pop, cumbia a bachata, stejně jako hip hop, R&B a electronicu.
        Mgr. Jolana Kouřímová

      • Zpět na seznam článků