• Španělsko 22

      • 08.11.2022 14:34
      • Dne 7. 10. 2022 jsme vyjeli, jakožto studenti španělského jazyka, do Španělska.
        Blog ve španělštině zde, fotogalerie blogu zde.
        Český překlad zde.
      • Na výletě jsme celkem strávili 14 dní, přičemž první destinací byla Granada, Almuñécar. Tam jsme prožili celý víkend, spíše poklidným způsobem, a to procházením místních obchůdků a památek nebo relaxací na pláži.
        Poté, jsme se uchýlili k hlavnímu programu zájezdu. Sbalili jsme si věci a vyrazili k rodinám do menšího města Iznalloz. Španělské rodiny nás při příjezdu již očekávaly s otevřenou náručí, a tím započalo několik dní intenzivních lekcí španělštiny. Vzhledem k španělské srdečné nátuře si každý student se svojí rodinou bez potíží sednul, a tak se mluvení španělštinou stalo zábavou. Po celý týden jsme měli každý den nějaký školní program, například jsme navštívili pevnost „Alhambra“, podívali se do jeskyní nebo jsme šli na hromadné vycházky. Potom, co program skončil, pro nás mívali různé programy rodiny, jako třeba seznámení s ostatními rodinnými příslušníky, podívání se na fotbal nebo jsme šli na jídlo do restaurace.
        Poslední tři dny jsme strávili již mimo rodinu v hotelu v Malaze se Španěly. Zde jsme se byli podívat na starou palácovou pevnost „Alcazabu“. Poslední den jsme si šli něco koupit do centra a ještě jsme stihli pláž. Pak už jen zbývalo dojemné loučení se Španěly a šlo se na letiště.
        Výlet se nám celkově moc líbil. Získali jsme mnoho zkušeností, rozhled, přátele, a především si procvičili španělštinu, což se nám vše bude do budoucna hodit. Podobné zájezdy doporučujeme každému zažít a budeme šťastni, pokud se nám ještě naskytne příležitost.
        Adam Soukenka 3. A

      • Zpět na seznam článků