• Návštěva Italů z Istituto Balbo Casale Monferato

      • 04.10.2022 19:36
      • V rámci programu Erasmus+ KA122-SCH-1A38773C  jsme u nás od 15. do 22. září 2022 přivítali italské studenty, kteří již v loňském školním roce u sebe hostili  v Itálii naše studenty.
      • Ti si mohli procvičit cizí jazyky, ať už angličtinu nebo španělštinu, které se Italové také učí, ale také se seznámit s jejich kulturou. 
        Den po příjezdu jsme naše italské přátele slavnostně přivítali v aule, kde po krátkém proslovu paní ředitelky a paní učitelky Kouřímové sbor dobrovolníků zazpíval dvě písničky na uvítanou. Zpívalo se česky i italsky. Následovala prohlídka školy a účast na některých vyučovacích hodinách. 
        Po víkendu, který strávili Italové v českých rodinách, se za doprovodu několika studentů a učitelů vydali na dvoudenní výlet za hranice České republiky. V pondělí si společně prohlédli především historickou Vídeň a v úterý zavítali i do hlavní města Slovenska – Bratislavy.
        Ve středu se za doprovodu 3. A vydali na procházku po Pardubicích, kde byl pro studenty připraven zábavný program v podobě plnění různých úkolů. Po návratu do Vysokého Mýta byla pro ně uspořádána rozlučková párty s bohatým hudebním programem.
        Poslední den se konal výlet do nedalekých Nových Hradů, ve kterých navštívili nejen rokokový zámek, ale i jeho zahrady. Po vydatném obědě, kdy Italové ochutnali typická česká jídla, jako je třeba svíčková, se vydali na závěrečnou túru po Toulovcových maštalích. Následovalo loučení, které pro většinu nebylo úplně snadné z důvodu navázání přátelství.
        Chtěli bychom poděkovat všem rodinám, které naše italské přátele přivítaly s otevřenou náručí a po celý týden jim poskytly zázemí. Bez nich by se tento program uskutečnit nemohl. Zároveň bychom chtěli poděkovat všem studentům za to, že s přátelstvím přijali naše přátele z ciziny, představili jim naši kulturu a snažili se, aby návštěva naší republiky, ale hlavně naší školy byla pro Italy nezapomenutelným zážitkem. Děkujeme!
        Pavlína  Navrátilová, 3. A

      • Zpět na seznam článků