• Exkurze 1. A do Botanické zahrady a Světa medúz v Praze

      • 29.05.2023 10:47
      • V úterý 23. 5. 2023 jsme se vydali s třídou 1. A do Prahy.
      • V úterý 23. 5. 2023 jsme se vydali s třídou 1. A do Prahy. Navštívili jsme Botanickou zahradu, kde nás průvodce ve skleníku Fata Morgana seznámil s vegetací tropického světa a životem exotických motýlů. I když výstava „Motýli“ byla ukončena dva dny před naší návštěvou, ještě tam na nás naštěstí mnoho motýlů počkalo. Někteří se s motýly seznámili opravdu z blízka, a to když si motýli sedali na jejich hlavy, ruce a trička. S několika krátkými dešťovými přeháňkami jsme si prošli také venkovní expozice botanické zahrady.
        Exkurzi jsme završili v nákupním centru Arkády – Pankrác, kde je umístěna výstava Světa medúz. Tato výstava patří k výjimečným výstavám. Na malé ploše je umístěno několik velkých akvárií s medúzami. Mohli jsme obdivovat jejich krásy, lehkost pohybu, různá uzpůsobení zvonů a ramen.
        Cestou zpátky vlakem jsme stihli mimo jiné sledovat Mistrovství světa v ledním hokeji. Mezi studenty je opravdu mnoho hokejových fanoušků. Neumíte si představit, jak dokáže nedostatečné pokrytí internetovou sítí v blízkosti hlavní vlakové trati pozlobit. 
        Mgr. Renata Bartošová a Mgr. Jakub Müller

         

      • Zpět na seznam článků