• Návštěva skupiny studentů ze španělské Granady

      • 06.04.2023 08:59
      • Projekt Erasmus+ nám umožnil odcestovat v říjnu 2022 do Granady a strávit několik úžasných dní se studenty z Instituto Iznalloz. Poslední březnový týden nám Španělé návštěvu oplatili.
      • Skupinu studentu jsme hostili v termínu od 22. 3 do 30. 3. 23. Většina z 15 španělských studentů byla ubytována u španělštinářů ze 3. A. Do projektu byli zapojeni i další 4 studenti z 1. A a 2. A.
        Projekt jsme zahájili v pátek ráno v aule se slovy paní ředitelky, za hudebního doprovodu 3. A. Vchodový prostor i aulu nám nádherně vyzdobila tercie s MgA. Hoškovou při hodinách VV. Tercie se inspirovala známými obrazy slavných španělských umělců. Po oficiálním uvítání následovala prohlídka školy a návštěva hodin. Našim kamarádům z Granady se velmi líbily naše odborné učebny. Např. při biologickém cvičení se zrovna studenti 2. B pokoušeli oddělit DNA ze slin, v chemické laboratoři jim byl předveden již osvědčený trik kolegy Láska se zapálením vlastních rukou.
        Studenti zavítali také do hodin angličtiny, španělštiny a francouzštiny. Kolega Přibyl si pro naši návštěvu připravil velmi nevšední a zajímavou hodinu na motivy díla „El Cid“ a Mgr. Shánělová připravila hudební produkci s třídou kvarta.

        Víkend, pondělí a úterý proběhlo ve znamení výletů a poznávání zvyků a okolí. K největším zážitkům patří pražské památky, sníh v Litomyšli, bowling s kamarády a v neposlední řadě ples ZUŠ.
        Středa byla opět dnem ve škole v hodinách a vyvrcholila závěrečnou akcí na rozloučenou, která se konala v tělocvičně školy. Třída 3. A se postarala o výborné občerstvení a skvělou hudbu. Na tuto akci byli pozváni všichni, kteří měli zájem poznat naše kamarády a procvičit své komunikační schopnosti ve španělštině nebo i angličtině.
        Celý týden utekl jak voda a celkově hodnotím projekt spolupráce s Instituto Iznalloz jako velmi vydařený. Obrovská pochvala patří studentům 3. A a všem dalším, kteří se podíleli na nějaké části programu, ať už se jedná o kolegy, třídy 2. B (výlet do Litomyšle), 2. A (prohlídka městem ve španělštině), kvarta (hudební vystoupení), tercie (výtvarné práce) a 1. A (za společnost při tanci).
        Velké díky patří také některým rodičům, kteří ochotně sponzorovali naše aktivity. Za vaše peníze jsme pořídili lístky na ZUŠ ples, částečně občerstvení a děkujeme za autobus z Prahy.
        Mgr. Jolana Kouřímová

         

      • Zpět na seznam článků