• 3. A a její exkurze do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

      • 28.02.2023 08:14
      • Zeptali jste se někdy sami sebe, jak to funguje v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky?
      • Jak velký je ve skutečnosti celý komplex a jak by asi tak mohl vypadat zevnitř v místech, které se normálně na televizní kamery nedostanou? Naší třídě se dostalo té cti v pondělí 13. 2. 2023 právě tuto instituci navštívit.
        Spolu s pány učiteli Beránkem a Šafkem jsme si udělali toto slunečné pondělí výlet do Prahy. Pro naši třídu se stalo milým zvykem si na každé podobné akci zahrát laser game, takže ani v onen den jsme nemohli vynechat. Následovala procházka směrem na Malou Stranu, kde nás čekala prohlídka Poslanecké sněmovny.
        Jakmile jsme v budově absolvovali bezpečnostní prohlídku, mohli jsme vyrazit. Jaké překvapení však bylo pro nás, když jsme se zde setkali s některými členy sněmovny samotné. Moc jsme v to ani nedoufali, protože v pondělí nejsou zasedání. Jako první jsme potkali první místopředsedkyni paní inženýrku Věru Kovářovou. S úsměvem s námi prohodila několik slov, než se vydala zpět do práce. Po chvilce se u nás objevila paní ministryně magistra Helena Langšádlová a i ona se na chvíli zastavila, aby si s námi popovídala. Následně jsme se vydali prohlédnout si zasedací místnost, kterou známe z televize.
        Po celou dobu nám dělal společnost i pan Roman Málek (asistent pana doktora Pavla Bělobrádka), se kterým jsme se po skončení prohlídky na chvilku zdrželi a právě díky tomu jsme měli tu čest se setkat i s ministrem zdravotnictví panem profesorem Vlastimilem Válkem.
        Tímto bych chtěla za celou naši třídu poděkovat našim učitelům, díky kterým se tato exkurze mohla uskutečnit. Pokud by Vás zajímalo více podrobností, určitě se neváhejte podívat na gvmlisty.cz.
        Pavlína Navrátilová, 3. A
        Foto: Kryštof Dušek, 3. A

         

      • Zpět na seznam článků