• Zájezd studentů do Itálie

      • 17.05.2022 07:18
      • Dne 23. 4. 2022 jsme vyrazili ve složení studentů španělštiny z kvarty a 1. A v rámci projektu Erasmus+ financovaného Evropskou unií do Itálie, malého města Casale Monteratto, kde jsme navštěvovali školu Instituto Balbo.
      • Hned po příjezdu jsme byli rozděleni do hostitelských rodin, s nimiž jsme strávili následující dva dny - neděli a pondělí. Každá rodina si pro každého člena naší výpravy připravila různorodý program, ale troufáme si za všechny říci, že jsme byli moc spokojení. Od úterý do soboty jsme pak všichni měli společný program. Během těchto dní jsme poznávali místní kulturu a na vlastní kůži zažívali různé kulturní odlišnosti, prohlédli jsme si hostitelskou školu a měli možnost poznat tamější způsob vzdělávání. 
        Během těchto dní nám bylo umožněno procestovat různé regiony Itálie. I díky tomu jsme si mohli naplno uvědomit pestrost této země. Zavítali jsme do Turína, Portofína nebo vesničky Cellamonte zapsané v UNESCO. Jak po dobu našich výletů, dobu strávené ve škole, či v rodinách jsme komunikovali výhradně španělsky a anglicky.
        Dne 3. 5. jsme opustili školu Instituto Balbo a zavítali na další dva dny do města Milán, druhého největšího italského města. I zde jsme poznávali místní kulturu a její odlišnosti od té naší. Navštívili jsme například slavnou milánskou katedrálu a její muzem.  Poslední den před odletem jsme se vydali k jezeru Como a odtud ještě  do švýcarského Lugana. Prohlídky těchto krásných míst jsme absolvovali s španělsko-angicky komentovanou prohlídkou. A tak se nám podařilo navštívit dvě země a tři italské regiony - Alessandrie, Lombardie a Ligurie.
        Myslím, že za celou naši výpravu můžeme říci, že jsme si tento zážitek nadmíru užili, přivezli si spoustu nových zkušeností a poznatků. Za to vše děkujeme italské paní učitelce Martě, všem hostitelským rodinám i těm, co se podíleli na vymýšlení programu, děkujeme paní učitelce Jolaně Kouřímové, Kristýně Slezáčkové a Nahomi Osorio Garcia.
        Za celou naši skupinu
        Sára Lišková a Laura Anna Pendráková, 1. A

         

      • Zpět na seznam článků