• Zájezd studentů do Norska 2022

      • 27.04.2022 08:00
      • Mezi 12. a 20. březnem 2022 jsme my, studenti čtvrtých a třetích ročníků spolu s našimi profesorkami, navštívili školu v norském městě Namsos v rámci grantů Evropské unie, konkrétně Norské fondy EHP-CZ-MOP-2-024 projekt “Understanding, Living, and Developing Europe.”

      • Naše norská výprava započala příjezdem do Trondheimu, třetího největšího města Norska, kde jsme také strávili jednu noc. Prozkoumali jsme noční město, nahlédli do největší norské katedrály a pomalu poznávali krásy Norska. Odpoledne jsme se vydali do Namsosu za studenty naší partnerské školy. Studenti nás přivítali se seznamovacími hrami a pizzou. Později večer jsme také byli rozděleni do rodin studentů, kde jsme celý pobyt bydleli.

        Během týdne jsme nahlédli do norských hodin, seznámili se s jejich stylem výuky, ale i života obecně. Studenti uměleckých oborů nás nechali nahlédnout na dlouho připravovaný a utajovaný muzikál a studenti praktických oborů nás seznámili s programem jejich bloku. Odpoledne jsme chodili na túry do okolní přírody, podnikali výlety, lodí jsme navštívili nedaleký ostrov Rørvik známý pro svou rybářskou historii, nebo se koupali v ledovém moři. Večery jsme také trávili společně – opékali jsme párky a marshmallows, hráli hry ve škole a jinak si užívali společný čas.

        Z Namsosu jsme odjeli v sobotu ráno, přičemž loučení se neobešlo bez emocí. Týden v Norsku byl velmi podařený. Seznámili jsme se s úžasnými lidmi, poznali krásu přírody a novou kulturu. Moc děkujeme slečně profesorce Kristině Slezacek, že nám projekt vymyslela a zařídila. Poděkování patří i paní učitelce Kouřímové a Holické za skvělý doprovod a úžasně užitý týden.

        Za studenty třetích a čtvrtých ročníků, Ema Borovcová, 4. A

      • Zpět na seznam článků