• Studenti Gymnázia Vysoké Mýto reprezentovali ČR ve Štrasburku

      • 12.03.2019 13:20
      • Studenti Gymnázia Vysoké Mýto reprezentovali ČR ve Štrasburku
      • Skupina studentů francouzštiny, která na Gymnáziu Vysoké Mýto pracuje ve francouzském klubu, natočila soutěžní video pro Evropskou unii. Byli za svou práci vybráni, a tak strávili jeden celý den 7. března v parlamentu ve Štrasburku.

        Student 3. A - Vojtěch Krejsa měl tu čest a představil naše Gymnázium před všemi zúčastněnými – 650 studentů a učitelů z 28 zemí. Součástí setkání byla práce ve skupinách nad tématy, jako: životní prostředí, bezpečnost a lidská práva, evropské volby 2019, budoucnost Evropy, zaměstnanost mladých lidí. Nad těmito tématy studenti diskutovali v angličtině a francouzštině. Pak si vybrali svého zástupce, který představil jejich program. Nechyběly připomínky a dotazy z pléna a závěrečné hlasování.

        Součástí cesty byla také návštěva Colmaru s jeho nádhernými hrázděnými domy, vesnička na vinné stezce – Riquewihr a samotná prohlídka Štrasburku.

        Poděkování patří Robertu Vovkovi, který video natočil a sestříhal a dalším studentům 1. A a 3. B. Díky jejich skvělé práci mohlo vyjet 24 studentů ne 3-denní pobyt, který byl hrazen z prostředků EU.                                    

        Mgr. Dana Mořkovská

      • Zpět na seznam článků