• Výtvarná exkurze 2. B do Brna

      • 23.04.2024 10:41
      • Ve sředu 17. 4. 24 jsme se se třídou 2. B vypravili na výlet do Brna a naším hlavním cílem byla vysněná návštěva vily Tugendhat.
      • O prohlídku této jedinečné památky se snažíme již několik let zpátky, ale zatím bohužel neúspěšně. O to větší radost jsme měli v letošním roce poté, co náš původní dopolední hudební program balet BDĚNÍ byl z důvodu nezájmu škol již v lednu zrušen.
        Předpověď počasí nebyla příliš příznivá, ale nakonec nám svítilo i slunce, a to ještě více podtrhlo nádheru zahrady u vily, prohlédli jsme si také vilu Löw beer, která přímo sousedí s Tugendhat a ve smluveném čase jsme mohli vykročit k prohlídce.
        Máme velikou radost, že tento výlet si společně s námi mohli užít také hosté z Kanárských ostrovů, kteří na naší škole budou trávit ještě téměř celý květen.
        Abychom uspokojili i jiné než estetické potřeby, po procházce a prohlídce vily jsme se odebrali do Galerie Vaňkova, zde jsme si řádně odpočinuli, nakoupili, občerstvili se a následovala výstava v Galerii Fait.
        Studenti a jejich komentáře:
        „Výlet jsem si celkově užila. Obzvláště se mi líbila vila Tugendhat.“
        Tento výlet se opravdu podařil. Vlaky měly jen malá zpoždění, počasí nám přálo a návštěvy vily Tugendhat i galerie Fait byly opravdu zajímavé. Vila Tugendhat je nejen ojedinělou nadčasovou stavbou, ale hlavně mě na ní fascinovaly osudy jejich majitelů. Přišlo mi tragické, že manželé Tugendhatovi ve své vysněné vile žili jen osm let.“
        Výlet proběhl bez sebemenších problémů, studenti byli skvělí a my se těšíme zase někdy příště.
        MgA. 
        Marta Hošková, Mgr. Michaela Shánělováa

      • Zpět na seznam článků