• Bohemian Bards - koncert středověké hudby v novém a progresivním stylu

      • 03.03.2024 19:44
      • Ve středu 28. 2. 24 jsme se vypravili téměř celá škola do nedalekého M-klubu, abychom se setkali s hudbou středověku a s jejími šiřiteli, profesionálními hudebníky ze skupiny Bohemian Bards.
      • Vynikající hudební zážitek byl podtržen krásným zvukem unikátních nástrojů, které jsou dokonalým napodobením historických iluminací dobových instrumentů.
        K rytmické hudbě jsme slyšeli i zajímavé povídání o skladbách, o zvycích, často i v dobovém dialektu.
        Věřím, že alespoň někoho z řad našich studentů tento koncert upřímně oslovil a já za sebe můžu vyjádřit jen slova díků a obdivu všem účinkujících.
        Mgr. Michaela Shánělová
        Postřehy některých žáků naší školy:
        „Přišlo mi to jako fajn změna oproti současným kapelám, bylo to poučné. Poznali jsme hudbu, kterou normálně neposloucháme, ale na druhou stranu mi to přišlo moc dlouhé a skladby si byly navzájem podobné“.
        „Bylo to upřímně velmi zajímavé, nečekala jsem, že to bude tak dobře zahrané a rychlé. Sice skoro všechny písně zněly stejně, ale moc se mi to líbilo, možná proto, že to byly
        neobvyklé nástroje. Jsem ráda, že jsem si to mohla poslechnout, protože taková hudba se už moc „nepropaguje“ a je husté, že hrají třeba i na svatbách.“

      • Zpět na seznam článků