• Erasmus+ SRN 2024

      • 20.02.2024 10:24
      • Se skupinou jedenácti studentů ze tříd vyššího gymnázia jsme v polovině února odjeli na Erasmus+ do německého města Kassel.
      • V rámci projektu Positive Vibes jsme měli mobilitu také s Iry z prosincového výjezdu tentokrát ve škole Wilhelmsgymnasium. 
        V průběhu celého týdne jsme měli možnost poznat město Kassel díky procházkám a hře, kterou pro nás studenti připravili v centru města. Zažili jsme místní oslavy karnevalu. Naučili jsme se tradiční německé tance v průběhu večera, který doprovázela hudba a společnými silami připravené občerstvení. Také jsme rozvíjeli povědomí o duševním zdraví díky různým přednáškám a zajímavým projektům.
        Všechny tyto zážitky budou nezapomenutelné, avšak páteční výlet na lezeckou stěnu, kde jsem já i s mnoha dalšími překonala sama sebe, se mi vryl do paměti. Měli jsme možnost si vyzkoušet bouldering a lezení na laně. Pro hodně lidí byly výšky velkým strašákem, ale tento projekt byl i o tom vystoupit z komfortní zóny. Takže po společně stráveném odpoledni jsme byli všichni sice unavení, ale šťastní.
        Díky mobilitě v Německu jsme se hodně naučili a těšíme se na konec května, kdy se Němci společně s dalšími studenty ze zemí zapojených do projektu Erasmus setkají u nás ve Vysokém Mýtě.
        Za skupinu studentů
        Sofia Serbáková

      • Zpět na seznam článků