• Erasmus days 11. 10. 2019

      • 14.10.2019 12:33
      • Erasmus days 11. 10. 2019
      • V rámci celoevropské akce Erasmus days 10. – 12. 10. 2019 proběhla v aule našeho gymnázia v pátek 11. 10. prezentace dvou významných EU projektů, do kterých byli zapojeni naši studenti v minulých letech. Jednalo se o jednoroční bilaterální projekt celé třídy 4. B, která spolupracovala s francouzskými partnery při zkoumání historických událostí roku 1968. Studenti představili svým spolužákům velmi zajímavý projektový blog s jednotlivými finálními produkty. Sdíleli s nimi své zážitky a zkušenosti.

        Druhým projektem byl multilaterální projekt, který trval tři roky a byl zaměřený na přírodní vědy. Vybraní studenti se zúčastnili každý rok dvou mobilit v zahraničí a spolupracovali se svými partnery při zkoumání přírody v jednotlivých lokalitách. Během komentovaných prezentací mohli jejich spolužáci vidět zajímavé aktivity na různých partnerských školách. Pro mladé přírodovědce je určitě velmi užitečný materiál na internetu – zde

        K dispozici je také prezentace Ohlédnutí za PIN – zde

        Doufáme, že tato akce byla motivací pro všechny přítomné studenty a pedagogy k zapojení se do dalších evropských projektů v příštích letech.

        PaedDr. Hana Dytrtová

      • Zpět na seznam článků