• Naši biologové opět zaznamenali velký úspěch

      • 17.06.2020 12:48
      • Letošní ročník Biologické olympiády vyvrcholil pro všechny kategorie jednokolovým on-line testem.
      • Pro výběr na letní odborná soustředění i mezinárodní pokračování bylo potřeba najít a zajistit vhodný mechanismus výběru žáků – nadšených mladých biologů. K uskutečnění tohoto jednotného testu s poznáváním přírodnin v jednotlivých kategoriích se nabídla Masarykova univerzita v Brně. Poskytla svůj e-portál, ke kterému se všichni žáci, kteří by jinak postoupili do okresních a krajských kol olympiády, přihlásili.

        Dne 7. června 2020 se uskutečnilo v dopoledních i v odpoledních hodinách zápolení celkem 1642 žáků základních a středních škol. Samozřejmě že všichni chtěli porovnat své znalosti a dovednosti v biologii, ale taktéž soutěžili především o postup na Letní odborné soustředění v Běstvině.

        Největším úspěchem naší školy bylo umístění Ondřeje Šimka v kategorii B (1. a 2. ročníky středních škol). Z 274 žáků celé republiky skončil na krásném třetím místě, v rámci kraje pak na prvním místě. Moc mu gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci školy. V této kategorii soutěžila taktéž Zuzana Skalická, která v rámci kraje obsadila pěkné 12. místo.

        Dalším úspěchem bylo umístění Nikol Jendekové. Z 578 žáků v kategorii D (6. a 7. ročníky základních škol) se umístila v rámci České republiky na 57. místě, v kraji pak na krásném 5. místě.

        V neposlední řadě je potřeba zmínit i pěkné umístění našich žákyň v kategorii C (8. a 9. ročníky základních škol). V rámci kraje se umístila Aneta Dvořáková na 10. místě a Marie Balcarová na 15. místě.

        Gratulujeme a moc děkujeme všem našim žákům a nadšeným biologům.

        Za učitelky biologie RNDr. Monika Carbová a Mgr. Renata Bartošová

      • Zpět na seznam článků