• Ocenění úspěšných studentů anglického jazyka

      • 05.01.2020 17:25
      • Den 19. 12. 2019 byl ve znamení ocenění úspěšných studentů anglického jazyka.
      • Proběhlo vyhodnocení, předání diplomů a cen hned pro 2 různé soutěže, které se v nedávné době konaly. V soutěži BEST IN ENGLISH  jsme ocenili 10 celkově nejlepších výsledků z naší školy a 3 nejlepší z nižšího gymnázia. Jedná se o mezinárodní soutěž, které se letos zúčastnilo 16 462 studentů z 624 různých středních škol z 25 zemí nejen EU. Naše gymnázium tak mělo unikátní možnost srovnání: 3. místo v Pardubickém kraji, 60. místo v ČR z 243 škol a 143. ze všech 624 škol z různých zemí. Máme z výsledků velkou radost a studentům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

        Vítězkou se stala Barbora Novotná se 107 body před Janem Vodstrčilem a Mikulášem Plškem. Bára se celkově umístila na krásném 39. místě v ČR a na 130. „celosvětově“.

         

        Druhou neméně významnou soutěží byla soutěž překladatelská s názvem „České národní kolo JUVENES TRANSLATORES“. Naši studenti si vyzkoušeli překlad    textu z češtiny do angličtiny nebo obráceně, podle jejich výběru. Nebylo vůbec jednoduché vybrat ten nejzdařilejší. Konkurence byla opravdu vysoká. Nakonec jsme se rozhodli poslat do celostátní soutěže text Barbory Novotné. Nejvyššího počtu bodů dosáhly texty Michala Schejbala a Filipa Lorence, kteří skončili na 3. a 2. místě za vítěznou Bárou. Čestné uznání si odnesl Jan Vodstrčil, který si jako jediný zvolil překlad z ČJ do AJ a výsledek byl velmi zdařilý. Všichni „mladí překladatelé“ si odnesli sladkou odměnu a spoustu nových zkušeností. 
        Mgr. Jolana Kouřímová

      • Zpět na seznam článků