• Mladý talent Pardubického kraje 2022

      • 23.11.2022 13:41
      • Mladý talent Pardubického kraje je program podpory nadaných žáků vyhlašovaný odborem školství Krajského úřadu Pardubického kraje.
      • Cena je udělována žákům základních a středních škol, kteří dosáhli mimořádných úspěchů v celostátních a mezinárodních soutěžích, pracovali na úspěšných projektech nad rámec svých povinností a dosáhli významných úspěchů v oboru humanitní a kultura, přírodovědný, technický, umělecký, ekonomie, informatika, řemeslo, služby, sport nebo za mimořádné aktivity a činy v oblasti dobrovolnictví, společenská odpovědnost a fair play.
        Za naše gymnázium jsme do soutěže nominovali tyto žáky:
        Jan Koziol v přírodovědném a humanitním oboru. Jan se umístil v krajském kole Zeměpisné olympiády na 3. místě. Také byl účastníkem celostátního kola Dějepisné olympiády.
        Jindřich Morávek v přírodovědném oboru za 1. místo v celostátním kole soutěže PANGEA. Jindřich byl také účastníkem celostního kola Logické olympiády.
        Matěj Bejblík v přírodovědném oboru. Matěj se zúčastnil krajského kola Biologické olympiády, kde obsadil krásné 1. místo. Další byla účast v krajském kole Chemické olympiády, kde se umístil na 3. místě. Účastnil se také krajského kola soutěže Amavet s projektem na téma Znečištění přírodních a vodních zdrojů v krajině.
        Jáchym Kment v přírodovědném a humanitním oboru za 1. místo v krajském kole Dějepisné olympiády. Jáchym si tímto vybojoval účast v celostátním kole Dějepisné olympiády. Jáchym se spolu se svým spolužákem Matějem Bejblíkem zúčastnil krajského kola soutěže Amavet.
        Jakub Dudycha ve sportovním oboru. Jakub má za sebou mimořádně úspěšný rok. V březnu na MČR mužů v Ostravě vytvořil národní halový rekord v kategorii U18 (junior do 18 let) v běhu na 800 metrů. V květnu se zúčastnil Mistrovství světa do 20. let v Kolumbii, kde se umístil na 7. místě. V červenci na Mistrovství Evropy v Jeruzalémě vybojoval krásné 1. místo. Na slavnostní vyhlášení tradiční ankety Atlet roku 2022, které se konalo 5. listopadu v Praze, získal Jakub Dudycha ocenění Nejlepší junior.
        Kateřina Nejedlá v humanitním oboru. Kateřina se svou prací „Osudy rodiny Roubíčkových na pozadí událostí šoa“ vyhrála krajské kolo SOČ a postoupila do celostátního kola, kde  získala 2. místo. Kateřina se této problematice intenzivně věnuje a zúčastnila se mnoha akcí s touto tematikou. Z mnoha můžeme jmenovat účast na XXX. ročníku vědecké konference Československé vztahy s názvem „Problematika stížností v Československu v letech 1948-1989“. Od ledna 2022 působí jako stážistka na pražské pobočce HÚ AV ČR, kam pravidelně dojíždí na stáž „Dějiny Židů v českých zemích“.
        Patricie Vanická v humanitním oboru. Patricie se zúčastnila soutěže EuropaSecura, ve které se svým týmem postoupila do krajského kola. Pravidelně se účastní simulací Evropského parlamentu a Českého modelu amerického kongresu. Od ledna 2022 působí jako stážistka na Orientálním ústavu Akademie věd ČR. Ve volném čase se věnuje dobrovolnictví, např.v Hnutí Brontosaurus. Patricie je také zapojena do dlouhodobých projektů, z nichž můžeme jmenovat The Dude of Edinburghś International Award.
        Věříme, že uspějeme, díky!

         

         

      • Zpět na seznam článků